Пет трика за по-гладка коса

1635848895.27224996445

Използвайте маска за коса: Редовната употреба на маска за коса може да ви помогне да хидратирате и подхраните косата си, като я направите по-гладка и блестяща. Потърсете маска за коса, която е формулирана за вашия тип коса, и я използвайте веднъж или два пъти седмично.

Използвайте гребен с широки зъбци: Използването на гребен с широки зъбци вместо четка може да помогне за минимизиране на накъсването и увреждането на косата ви, което може да я направи да изглежда по-гладка. Когато трябва да разплетете косата си, започнете от краищата и продължете нагоре.

Избягвайте горещи инструменти за оформяне: Прекомерното топлинно оформяне може да увреди косата ви и да я направи да изглежда къдрава и скучна. Опитайте се да сведете до минимум употребата на инструменти за горещо оформяне като преси и маши и използвайте термозащитен продукт, ако ги използвате.

Изплакнете с хладка вода: След измиване с шампоан и кондициониране на косата, изплакнете я с хладка вода, за да запечатате кутикулата и да направите косата си по-гладка и блестяща. Хладката вода ще помогне за затваряне на косъма и ще предотврати накъдрянето.

Използвайте балсам без измиване: Използването на балсам без измиване може да ви помогне да овлажните и изгладите косата си и да я предпазите от стресовите фактори на околната среда. Потърсете лек балсам без отмиване, който няма да утежнява косата ви, и го нанесете върху средната дължина и краищата на косата си след измиване.

Leave a Reply