Как да си обръснем перфектно краката

topceni.net kak da si obrusnesh perfektno krakata

Здравейте Топ хора,

Специфичното при обезкосмяването е, че за разлика от други нормални ритуали за преминаване, като например да карате колело или да се научите как да правите паралелно паркиране, никой никога всъщност не ви учи как да бръснете краката си.

Дори в света на красотата има малко YouTubers, които публикуват видеоклипове за това как да се обръснем правилно. Ръководствата за бръснене на краката съществуват, но тези, които ги павят, не са точно експерти. Същото важи и за кола маска на вашите собствени крака.

Как да си обръснеш перфектно кракатаНека да предположим, че повечето от Вас вероятно имате самобръсначка тип бикче, крем за бръснене и косми за премахване. J  Но ако постоянно се сблъсквате със сърбящи крака, зачервяване и враснали косми , които сякаш раждат нови след 10 минути, може да има място за подобрение в играта Ви с бръсненето.

Прочетете, за да разберете как да обръснете краката си перфектно.

Вземете остро бикче.

Звучи очевидно, но колко от нас са ползвали самобръсначка твърде дълго, преди да я сменят или сменят острието? Да, точно това си помислихме. Използването на острие което е сухо, остро и без ръжда, винаги ще ви осигури възможно най-близкото, най-чисто бръснене.

Тъпите остриета водят до порязвания, така че на всяка цена искате да избегнете тъпите бръсначи. Консултантите обикновено съветват да смените острието си след 5 до 10 бръснения, което може да бъде по всяко време между седмица и месец, в зависимост от това колко често се бръснете. Много бръсначи сега се предлагат с индикаторни ленти за влага, които избледняват с употреба, за да ви предопредят, че е време да смените острието си.

Как да си обръснеш перфектно краката

2.Намокрете краката.

Вероятно всички сме били в ситуация, когато сме искали да се обръснем възможно най-бързо. Но ето защо е важно да накиснете краката си във ваната или душ за няколко минути, преди бръснач да ви удари по кожата: По-лесно е да пропуснете петна или да получите зачервяванв, когато краката ви не са напълно мокри.

„Оставянето на кожата ви да седи във влажна и топла среда позволява на кожата и косъмчетата ви да омекнат“, казва Уитни Боу, д-р дерматолог от NYC. По-меките косъмчета и отворените фоликули (от парата) улесняват близкото удобно бръснене, така че по-малко вероятно е да почувствате раздразнена кожата си по-късно същия ден.

3. Ексфолирайте.

В допълнение към накисването на краката, Вие също можете да използвате луфа или скраб за тяло, за да отстраните мъртвата кожа, преди да се обръснете.

“Някои хора смятат, че когато се бръснете, вие също ексфолирате кожата си, което е технически вярно”, казва д-р дерматологът от Ню Йорк Денди Енгелман. Но тя отбелязва, че няма да ви даде толкова добър резултат от бръснене, ако не го направите предварително.
Подготвяте зоната, особено ако сте предразположени към неравности и раздразнения. Как така? Ако не ексфолирате, тези мъртви кожни клетки, те могат да запушат бръснача, което е причината за изгарянето на бръснача, казва Боу. Първото ексфолиране по същество създава чисто, равномерно платно, за да премахнете космите.

4. Нанесете крем за бръснене.

Кремът за бръснене звучи като нещо, създадено от бръснари, които да ви таксуват допълнително 5-10 лева, но наистина има наука, защо е по-добър вариант да го използвате вместо миене на тялото или сапун.

„Подхранването на кожата преди бръснене ще омекоти космения фоликул“, казва Енгелман. “По този начин има по-малко раздразнение, когато бръснач премине през кожата ви.” Изпръскайте в ръка капчица крем за бръснене и разстелете тънък равномерен слой върху повърхността на краката.

Ако пътувате или нямате крем за бръснене, можете да използвате балсам за коса, което прави най-добрата алтернатива на крема за бръснене поради неговите емолигентни и кондициониращи свойства.

topceni.net kak da si obrusnesh perfektno krakata4


5. Бръснете се срещу посоката на растеж на косъма.

Започвайки от глезена, бавно и внимателно се бръснете нагоре. Бръсненето на краката нагоре ви гарантира, че се бръснете спрямо посоката на растеж на косъма, което осигурява по-близко бръснене.

Не е необходимо да натискате силно – в действителност това може да доведе до трапчинки  в кожата ви, което може да доведе до поява на пробивки или пропуснати петна.

6. Изплакнете самобръсначката си.

След няколко интервала бръсначът ви ще се напълни както с крем за бръснене, така и със косъмчета.  Изплакнете го с чиста топла вода и продължете да бръснете. Ако забележите, че космите са заседнали (това се случва), опитайте да го държите директно под душовата глава или кран, за да оставите налягането на водата да ги изтласка. Ако те все още са залепени, можете леко да потупате острието върху кърпа или да използвате тоалетна хартия върху суха самобръсначка, за да ги финализирате. Никога не се опитвайте да използвате пръстите си, за да почистите острието.

7. Изплакнете краката си.

След като сте обръснали целите си крака, изплакнете и прокарайте ръцете си върху тях, за да сте сигурни, че не сте пропуснали петна. (Задните части на глезените и върховете на коленете често се пропускат.) Ако откриете боцкане от косъмчета, нанесете отново крем за бръснене. Отстранете ги и изплакнете отново.

8. Съхранявайте самобръсначката си на чисто и сухо място.

Макар че бръсначът Ви под душа е най-сигурно най-лесното място за съхранение, това всъщност е най-лошото място, на което можете да го оставите.

topceni.net kak da si obrusnesh perfektno krakata2

„Не само поддържането на бръснача във влажна среда ръждясва остриетата, но също така увеличава риска от бактериална или гъбична инфекция“, казва Боу.

Уверете се, че поставете протектора обратно върху острието и поставете бръснача си на място, където няма да се намокри.

9. Изсушете и овлажнете.

След изсушаване използвайте лосион или масло, за да хидратирате краката си.

Овлажняването и ще помогне да се предотвратят малките червени неравности, които понякога могат да излязат след бръснене.

Бонус: Това също ще направи краката ви да изглеждат и да се чувстват допълнително гладки и копринени.

topceni.net kak da si obrusnesh perfektno krakata8

Присъединете се в групата ни във фейсубк Топ Цени – Продай, Купи, Подари

Харесайте страницата ни Топ Цени

Последвайте ни в инстаграм

Абонирайте се за канала ни в Youtube

Leave a Reply